Al contingut principal

Programes per la Igualtat

  • Adaptació del cartell del Dia de la Dona 2017
  • Dia de la Dona 2016
  • Diferents però iguals
  • Dia de la dona 2014

En la tasca per sensibilitzar i informar la ciutadania sobre les desigiualtats entre homes i dones, l’Ajuntament organitza i coordina diverses activitats i promou que les entitats locals incloguin la perspectiva de gènere en la seva programació.

Commemoració del Dia de la Dona

El 1977 les Nacions Unides van declarar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona. Els orígens de la commemoració es remunten als segles XIX i XX, amb la lluita de les dones dels Estats Units i d'altres països pel sufragi universal, la pau i la llibertat. Avui es commemora per reclamar la plena igualtat entre homes i dones.

Coeducació

La coeducació és un mètode d’intervenció educativa basat en la igualtat de valors de les persones, independentment del seu sexe. La Coeduació és bàsica per construir un nou model de ciutadania on totes les persones puguin participar i desenvolupar-se sense discriminació per raó de sexe.

Coresponsabilitat

La coresponsabilitat familiar consisteix en la distribució equitativa de responsabilitats domèstiques entre totes les persones d'una llar. Això implica comunicar-se, consensuar, prendre decisions conjuntes i garantir que tothom disposi de temps personal i de lleure. Us en podeu informar al Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat.

Conciliació i usos dels temps

La diferent distribució i gestió del temps entre dones i homes és un factor bàsic que condiciona el desenvolupament personal i professional. Cal una veritable igualtat d'oportunitats entre dones i homes i una ocupació equitativa dels diferents espais privats i públics en què conviuen. Podeu consultar més dades a l'Institut Català de les Dones.

Ocupació i emprenedoria

A Sant Cugat tenim la voluntat de posar en valor el treball de les dones i donar visibilitat a les professionals i emprenedores. Per això, treballem per assolir l’equitat i rectificar el dèficit de presència femenina en els llocs de decisió econòmica i empresarial. Més informació a l'Institut Català de les Dones.

Top