Al contingut principal

Enterovirus

  • CAP Sant Cugat, al carrer de la Mina
  • CAP Can Mates

Arran dels casos d’enterovirus amb afectació neurològica detectats en menors de 6 anys a diferents punts de Catalunya, el Departament de Salut de la Generalitat recomana fer vida normal i portar els nens i nenes a escola i a les possibles activitats extraescolars que realitzin.

Com a principal mesura preventiva, s'aconsella extremar les mesures higièniques habituals, com ara rentar-se les mans i tenir la precaució d'esternudar en un mocador d’un sol ús o bé a la part interna del colze, no a les les mans.

Els infants només han de deixar d’anar a escola si tenen febre, com s’indica sempre des dels centres escolars i escoles bressol, i evitar el contacte amb altres nens i nenes petits mentre duri el quadre febril.

Què són els enterovirus?

Els enterovirus són un tipus de virus que circulen àmpliament entre la població i afecten milions de persones a tot el món cada any. N’hi ha més de cent tipus diferents que són responsables de quadres diversos, fonamentalment entre la població infantil. Majoritàriament produeixen quadres lleus (febre, erupcions cutànies o quadre respiratori) i sovint les infeccions són asimptomàtiques. La major part no provoquen alteracions neurològiques i, si ho fan, solen ser lleus. En el nostre entorn, els enterovirus són habituals i especialment predominen a l’estiu i a la tardor.

Quan cal anar urgentment al pediatre?

Cal portar un nen o nena al pediatre quan presenti alguns dels símptomes que s’associen a l’afectació neurològica en el context de la infecció per enterovirus: tremolors, sacsejades, debilitat, dificultat per empassar o somnolència molt marcada; tot plegat acompanyat de febre i eventualment d’erupcions a la pell i butllofes a la boca.

On trobar mes informació?

Davant qualsevol dubte, s'aconsella trucar al telèfon 061 CatSalut Respon, actiu durant les 24 hores dels 365 dies de l’any. També es pot consultar informació més detallada d’aquest tema al web Canal Salut.

Top