Al contingut principal

Agermanaments

  • Inauguració de placa a accés de Sant Cugat amb ciutats agermanades
  • Recepció a la sala de plens a representacions dels municipis d'Alba i La Haba
  • Recepció a una delegació de la ciutat agermanada d'Alba
  • Visita de l'alcaldessa Mercè Conesa a la Casa de l'Esperança, d'acollida d'infants sahrauís

Sant Cugat del Vallès està agermanada amb la Daira d’Aargub (a la República Sahrauí), la ciutat italiana d’Alba i el municipi de La Haba, a la província de Badajoz.

La finalitat dels agermanaments amb altres municipis, segons recull el Reglament d’honors, distincions i protocol de l’Ajuntament, és establir relacions d’intercanvi d’experiències, col·laboració mútua i vincles de cooperació i solidaritat entre les respectives corporacions i els seus conciutadans.

Agermanament amb La Haba

Cronològicament, l’agermanament més recent de Sant Cugat és amb La Haba. Aprovat al ple el febrer de 2016, el 26 de març es signava a la Casa de Cultura d’aquesta població extremenya per l’alcaldessa Mercè Conesa i l’alcalde José González, coincidint amb la celebració de la Jira que s’hi fa.

Agermanaments amb Alba i amb Aargub

El ple de Sant Cugat va aprovar l’agermanament amb Alba, ciutat del Piemont, el desembre de 2006. Un agermanament que es va oficialitzar uns mesos després, el 2 de març de 2007, a la sala capitular del Monestir, amb la signatura dels alcaldes d’aquell moment, Lluís Recoder i Giuseppe Rossetto, respectivament.

L’agermanament més antic en el temps és amb l’Aargub, un barri d’un dels campaments de refugiats sahrauís que hi ha a Argèlia, signat l’any 2000, quan era alcalde de Sant Cugat també Lluís Recoder.

Top