Al contingut principal

Detall notícia

  • Acte de donació econòmica per a entitats que treballen en projectes d'ajuda a població refugiada
  • Sant Cugat ha enviat material escolar als camps de refugiats

23 de febrer 2017 Ajuntament

Una delegació de l’Ajuntament viatja a Grècia per conèixer de primera mà l’ajuda santcugatenca a persones refugiades

Encapçalada per l’alcaldessa i juntament amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, visitarà diversos centres d’atenció.


En el marc del compromís municipal per actuar davant la crisi de refugiats, una delegació santcugatenca encapçalada per l’alcaldessa, Mercè Conesa, visitarà Grècia amb l’objectiu de conèixer ‘in situ’ la situació dels camps de refugiats i veure com s’estan desenvolupant els projectes humanitaris als quals Sant Cugat hi ha donat suport.   

La visita, que tindrà lloc del 26 de febrer al 2 de març, es fa conjuntament amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. La tinent d’alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, acompanyarà l’alcaldessa en aquest viatge.

Entre d’altres espais, la delegació visitarà centres d’atenció a població refugiada a Atenes, Tessalònica (Lagdakia i Diabata) i l’illa de Lesbos (Molibos i Skala Skamineas). També es reunirà amb entitats que ofereixen projectes d’acció humanitària, de salvament i atenció a població refugiada a terra. Entre aquestes entitats hi ha les que han rebut ajuda per part de l’Ajuntament com són Proactiva Open Arms, REMAR i ACNUR. En el camp de refugiats de Diabata (Tessalònica) també veuran el material i mobiliari escolar que es va recollir a les escoles de Sant Cugat  a iniciativa de les ONG Àgape i el Rebost Solidari de Cerdanyola.

La visita també servirà per identificar accions noves o de continuïtat d’ajuda a refugiats a les quals l’Ajuntament podria aportar la seva ajuda en el futur.

Sant Cugat, ciutat refugi

El ple municipal va aprovar per unanimitat convertir Sant Cugat en una ciutat refugi. Amb aquesta declaració s’ha preparat el municipi per rebre i atendre famílies refugiades que arribin a la nostra ciutat fugint de casa seva per la guerra.

Mentre els refugiats no arribin, de moment l’Ajuntament ha destinat un total de 120.000 euros a entitats que treballen sobre el terreny per fer front a aquesta crisi humanitària. Concretament, s’han destinat 108.000€ a Proactiva Open Arms, Acció Logística i Solidària i al Comitè Català de l’ACNURM. També 12.200€  al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) per fer ajuda directa als refugiats sirians.

Top