Al contingut principal

Detall notícia

  • Lliurament de 108.000 euros a tres ONG dedicades al suport de persones refugiades
  • Lliurament de 108.000 euros a tres ONG dedicades al suport de persones refugiades
  • Lliurament de 108.000 euros a tres ONG dedicades al suport de persones refugiades

22 de novembre 2016 Cooperació

Sant Cugat referma el compromís amb els refugiats donant 108.000 euros a tres entitats que treballen sobre el terreny

Les ONG que han rebut l’ajuda econòmica són Proactiva Open Arms, Acció Logística i Solidària i el Comitè Català de l’ACNUR.


L’Ajuntament ha entregat, aquest dimarts, els 108.000 euros compromesos  en el ple municipal del juny a tres entitats dedicades a l’ajuda de persones refugiades. L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha fet entrega de 38.000 € a Proactiva Open Arms, 35.000 € a Acció Logística i Solidària i 35.000 € més al Comitè Català de l’ACNUR.

L’entrega d’aquests diners “són una mostra més del compromís de Sant Cugat amb els refugiats. Fem un pas més coma  ciutat per ajudar des de l’àmbit local en aquesta crisi humanitària”, ha dit l’alcaldessa. Les tres entitats, molt vinculades a l’ajuda i atenció dels refugiats, han definit els projectes als quals destinaran els diners de l’Ajuntament:

  • Des de Proactiva Open Arms es faran programes de sensibilització a les escoles per tal d’explicar als nens i nenes els motius que porten a centenars de milers de persones a abandonar casa seva.
  • Acció Logística i Solidària ha creat un projecte d’assistència sanitària als camps de refugiats del nord de Grècia, i ho fa amb la col·laboració de l’Hospital Clínic de Barcelona.
  • El Comitè Català de l’ACNUR destinarà els diners a suport i assistència als desplaçats interns de l’Iraq i refugiats sirians.

El compromís de la ciutat amb els refugiats ha estat sempre una prioritat. Mercè Conesa ha repassat algunes de les accions locals com per exemple que “el ple municipal va aprovar per unanimitat convertir Sant Cugat en una ciutat refugi. Amb aquesta declaració s’ha preparat el municipi per rebre i atendre famílies refugiades que arribin a la nostra ciutat fugint de casa seva per la guerra”.

Top