Al contingut principal

Detall notícia

  • Signatura del conveci de col·laboració, al Palau e la Música Catalana

19 de maig 2017 Cultura

Sant Cugat acollirà per segon any el Curs internacional de directors d’orquestra Antoni Ros Marbà, del 3 al 15 de juliol

Fruit de la col·laboració entre Ajuntament, ESMUC, Conservatori del Liceu, Fundació Pau Casals i Orquestra Simfònica Sant Cugat.


Sant Cugat acollirà, del 3 al 15 de juliol de 2017, una nova edició del Curs Internacional de Direcció d’Orquestra Antoni Ros Marbà. Serà possible gràcies a la col·laboració institucional entre l’Ajuntament de Sant Cugat, l’ESMUC, el Conservatori del Liceu, la Fundació Pau Casals, i l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, que han signat un conveni de col·laboració al Palau de la Música Catalana.

Per segon any consecutiu, el curs es durà a terme del 3 al 15 de juliol a l’Escola i al Conservatori Municipals de Música Victoria dels Àngels de Sant Cugat. L’any passat els espais van tenir una molt bona acollida entre els estudiants del curs, que s’organitza a la ciutat en el marc del Pla Director de la Música Clàssica que té l’objectiu de situar Sant Cugat com una ciutat referent i d’excel·lència musical.

Durant la primera setmana els alumnes desenvolupen una intensa activitat d’anàlisis de les obres del repertori proposat pel mestre Ros Marbà, tot realitzant l’anàlisi armònic i estilístic, com també de pràctica gestual. Les classes amb el mestre Antoni Ros Marbà compten també amb la col·laboració de l’assistent del curs, el professor Santiago Serrate, que s’encarrega de les tasques de suport del treball proposat als alumnes pel mestre Ros Marbà. Durant la segona setmana tindran lloc les pràctiques amb orquestra, on es treballaran els aspectes tècnics i gestuals, tenint com a orquestra pilot una orquestra professional.

Els alumnes, tenen la possibilitat de assistir a classes addicionals a càrrec dels professors de l’ESMUC i Conservatori del Liceu, per tal de poder fer anàlisi des de diferents perspectives. Per part de la Fundació Pau Casals, el curs compta amb la col·laboració d’un becari, solista de violoncel.

Top