Al contingut principal

Detall notícia

  • Infografia amb la futura coberta a la pista esportiva de les Planes
  • Infografia amb la futura coberta a la pista esportiva de les Planes

03 de febrer 2017 Territori

Pas endavant perquè la cobertura de la pista de les Planes estigui a punt al setembre, per la festa major del barri

L’Ajuntament ha aprovat el projecte de construcció d’una coberta lleugera que incorporarà vegetació enfiladissa per harmonitzar-ho amb l’entorn.


El procés per instal·lar una coberta a la pista esportiva de l’espai Pere Grau de les Planes avança i, en aquests moments, l’Ajuntament ja ha aprovat aquest projecte arquitectònic. L’obra està en procés de licitació i, segons el calendari previst, podria ser una realitat el setembre vinent durant la festa major de les Planes.

L’estructura estarà formada per una coberta lleugera que incorporarà vegetació enfiladissa -com per exemple heura o vinya verge- per tal de minimitzar l’impacte visual i harmonitzar l’estructura amb l’entorn de Collserola. Cobrirà una superfície total de 1.225 m2 i deixarà una alçada lliure a l’interior de la pista de 7 metres. El pressupost d’aquest projecte s’ha estimat en 480.000 euros.

El sistema estructural de la coberta s’ha dissenyat com un conjunt de pòrtics paral·lels en voladís i un contrapès en el seu extrem per tal d’equilibrar part el pes propi. Aquest sistema permet implantar l’estructura de forma que es recolza directament sobre els murs de contenció existents sense tenir que construir nova cimentació. A banda, la nova coberta captarà l’aigua de pluja, que serà emmagatzemada en escorrentia per tal de reaprofitar-la.

El projecte de la nova coberta és fruit del procés participatiu impulsat per l’Ajuntament que es va dur a terme aquest hivern passat per tal de reordenar i millorar l’espai Pere Grau de les Planes. La coberta ha estat dissenyada pel col·lectiu d’arquitectes Arqbag.

 

Top