Al contingut principal

Detall notícia

  • Una reunió de l'alcaldessa amb comandaments dels Mossos i la Policia Local

18 de setembre 2017 Alcaldia

Mercè Conesa reclama a la Fiscalia que la Policia Local no faci funcions de policia judicial “que no li corresponen”

L’alcaldessa ha remarcat que “el primer que ha de fer la policia local és garantir la seguretat ciutadana de la seva població”.


L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha remès a la Fiscalia provincial de Barcelona un escrit a proposta de l’AMI i l’ACM en què reclama deixar sense efecte la instrucció adreçada a les policies locals perquè facin funcions de policia judicial. El text remarca la “irregularitat de la seva instrucció”, ja que s’atribueixen a les policies locals “funcions de policia judicial que no els corresponen”.

“Nosaltres exposem”, ha dit Conesa, “que aquesta ordre de la fiscalia va en contra d’una sèrie d’acords que es van prendre a nivell d’estat en relació a les policies locals, que especificava que no actuarien com a policia judicial si no fos en ocasions molt i molt concretes i específiques. No entenem que ara es doni aquesta funció”.

Mercè Conesa ha remarcat especialment que “nosaltres com a alcaldes i alcaldesses reivindiquem que la policia local el primer que han de fer és garantir l’ordre públic. El primer que ha de fer és garantir, per tant, la seguretat ciutadana de la seva població. Tenim moltes tasques a fer a les nostres viles i ciutats com per tenir destinada la policia local en aquest moment a retirar pancartes i a retirar la veu a la ciutadania”.

La Guàrdia Civil, al 'Tot'

D’altra banda l’alcaldessa ha visitat la redacció del setmanari TOT Sant Cugat –pertanyent al grup de comunicació TOT Mèdia-, que aquest matí ha rebut la visita de la Guàrdia Civil. Conesa ha mostrat el seu suport als editors i treballadors d’aquesta empresa i ha remarcat que “es tracta d’un atac a un dret fonamental com és la llibertat d’expressió i el dret a la informació”.  

Top