Al contingut principal

Detall notícia

  • Acte de lliurament de l'estelada de la plaça d'Octavià a les entitats soberanistes
  • Acte de lliurament de l'estelada de la plaça d'Octavià a les entitats soberanistes
  • Acte de lliurament de l'estelada de la plaça d'Octavià a les entitats soberanistes

09 de febrer 2017 Alcaldia

Mercè Conesa entrega l’estelada de la plaça d'Octavià a les entitats sobiranistes perquè la facin onejar en un altre punt

L’alcaldessa qualifica de “dolorós” l’acte de despenjar-la per ordre judicial i demana que l’estelada estigui més present que mai a Sant Cugat.


Mercè Conesa ha fet entrega aquest dimecres a la tarda de l’estelada de la plaça d’Octavià a les entitats sobiranistes (Òmnium i ANC Sant Cugat) perquè siguin les entitats les que la facin onejar en un altre punt ben visible de la ciutat.

L’alcaldessa ha qualificat la retirada de l’estelada “d’acte dolorós” i ha demanat que “estigui més present que mai als nostres cors però també als nostres carrers i a la nostra ciutat”. En aquest sentit ha fet una crida als partidaris del procés a fer visible l’estelada com a símbol de les ànsies de llibertat i d’esperança.

Acompanyada de les entitats sobiranistes però també dels partits partidaris del procés, Conesa ha volgut remarcar que “hi hauria qui desobeiria però la decisió de no desobeir és una decisió meva perquè per tirar endavant el procés, com han fet altres democràcies, no ho farem desobeint de manera sistemàtica”.

“Voler simbolitzar en l’estelada un desig de llibertat que no atempta ni va contra ningú. A l’igual que nosaltres respectem símbols d’altres, demanem que es respectin els nostres”, ha defensat Mercè Conesa. Així mateix ha condemnat els actes vandàlics assegurant que “no ens arronsen sinó que ens omplen d’arguments i de raons”.

Una decisió recorreguda al TSJC

La sentència del jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona donava fins el 9 de febrer per retirar l’estelada. La decisió judicial de no deixar onejar la insígnia en espais públics està recorreguda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i pendent de resolució encara.

Top