Al contingut principal

Detall notícia

  • Reunió del conseller Jordi Jané i l'alcaldessa Mercè Conesa
  • 'Canvi de marxa' al Teatre-Auditori
  • El conseller Jordi Jané i l'alcaldessa conversen amb un policia local

22 de març 2017 Alcaldia

Mercè Conesa arranca el compromís del conseller d’Interior d’incrementar el nombre d’efectius dels Mossos

Jordi Jané reconeix que les dades a Sant Cugat no són bones i anuncia un pla especial per combatre els robatoris a habitatges.


L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha obtingut el compromís del conseller d’Interior d’augmentar el nombre d’agents dels Mossos d’Esquadra destinats a la comissaria de Sant Cugat. En concret Jordi Jané ha explicat “en el nou pressupost del 2017 (pendent d’aprovació) hi ha prevista la creació de 500 noves places de Mossos d’Esquadra i efectivament tindrem una especial atenció per Sant Cugat, conscients que les dades no són satisfactòries”.

L’anunci del conseller d’Interior s’ha fet després de la reunió sol·licitada per l’alcaldessa per avaluar conjuntament l’evolució de la seguretat ciutadana a Sant Cugat, la segona que es produeix en els darrers mesos. A la trobada d’ahir la tarda també hi han estat presents la tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, el director general de la policia catalana, Albert Batlle, i el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluis Trapero. 

Durant la reunió el conseller ha explicat els resultats de l’operatiu conjunt posat en marxa l’octubre passat que entre d’altres actuacions ha permès incrementar un 48% les hores dedicades al Pla Operatiu Especial (POE) d’Habitatges a Sant Cugat.

Jané entén els reclams de l'alcaldessa

Hores abans, en l’acte ‘Canvi de marxa’ per conscienciar sobre la responsabilitat al volant  celebrat al Teatre-Auditori Sant Cugat, el conseller Jané ja ha admès que “a Sant Cugat les dades no són bones, no ens agraden. Per això incrementarem l’actuació policial mitjançant el programa operatiu específic ‘Habitatge’. El centrarem molt a Sant Cugat. L’alcaldessa té tota la raó quan ens exigeix una atenció preferent per Sant Cugat”.

Finalment, el conseller d’Interior també s’ha posat “al costat de l’alcaldessa i de la seva inquietud”. En aquest sentit, ha subratllat que “té raó en els seus reclams. Per això hem d’intentar que aquestes dades, que ara no són prou bones, es reverteixin”.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, espera que aquestes actuacions conjuntes i l’increment previst de Mossos a Sant Cugat permetin revertir una situació que considera prioritària.

Top