Al contingut principal

Detall notícia

  • Carrer de l'Anda, on s'està adequant un aparcament de bicicletes vigilat
  • Visita a les obres per a l'aparcament de bicletes al costat de l'estació dels FGC de Sant Cugat
  • Obres per a l'aparcament de bicletes al costat de l'estació dels FGC de Sant Cugat

23 de setembre 2016 Mobilitat

L’estació de Sant Cugat dels FGC disposarà d’un aparcament vigilat de bicicletes per facilitar l’enllaç amb el tren

Entrarà en funcionament el primer trimestre de 2017 amb 120 places, de les quals un 10% s’oferiran a través del projecte europeu Bi-Ti-Bi.


La tinent d’alcalde d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet, han visitat aquest migdia les obres d’adequació d’un aparcament de bicicletes vigilat al costat de l’estació dels FGC de Sant Cugat (carrer de l’Andana) que facilitarà a la ciutadania l’enllaç amb el servei públic de ferrocarril. Està previst que pugui entrar en funcionament el primer trimestre del 2017.

L’aparcament de moment tindrà una capacitat per a 120 bicicletes però en un futur es podria ampliar fins a les 300 places. Els treballs, a càrrec de l’empresa Fertres, tenen un cost de 50.500 euros i consisteixen en pavimentar l’espai –que té una superfície de 285 m2- i col·locar-hi una tanca perimetral. Posteriorment s’instal·larà un sistema d’accés segur a l’aparcament.

“Es tracta d’un projecte important”, ha assenyalat Damià Calvet, “per seguir potenciant la mobilitat sostenible a Sant Cugat, especialment a través de l’ús de la bicicleta i del transport públic”.

Calvet també ha destacat que aquesta actuació s’emmarca en el projecte Bi-Ti-Bi, cofinançat per la Unió Europea, que té com a objectiu potenciar la combinació bici-tren-bici –especialment a l’hora d’anar a la feina- i reduir l’ús i les emissions contaminants del vehicle privat. Aquest projecte s’està desenvolupant a les àrees metropolitanes de  Barcelona, Milà, Liverpool i Brussel·les. L’Ajuntament hi participa en col·laboració amb FGC.

Com es podrà utilitzar l’aparcament?

De les 120 places que en un primer moment tindrà l’aparcament a Sant Cugat, d’inici se’n reservaran 12 per a empreses que vulguin participar al projecte Bi-Ti-Bi. Per fer-ho, les empreses hauran de pagar una quota mensual que inclourà el bitllet de tren per al seu treballador i l’ús d’una bicicleta elèctrica (que estarà aparcada a l’estació i serà propietat de Bi-Ti-Bi) per anar a la feina. Aquesta quota també inclourà el manteniment d’aquesta bicicleta elèctrica. Totes les empreses que hi estiguin interessades poden escriure un correu electrònic a mobilitat@santcugat.cat.

La resta de places (108) estaran a disposició de la ciutadania a través del sistema d’aparcament segur Bicibox (cal donar-se d’alta a www.bicibox.cat). En aquest cas, l’ús de l’aparcament serà per a la bicicleta privada dels usuaris sense que la plaça estigui vinculada a cap bitllet de tren.

El repartiment de places d’aparcament (projecte Bi-Ti-Bi o Bicibox) s’anirà modulant segons la demanda que hi hagi en cada un d’aquests sistemes.

Serveis sanitaris per als taxistes

D’altra banda, està previst que en aquest aparcament també s’hi instal·li un mòdul prefabricat amb serveis sanitaris (wc) per a ús dels taxistes, que tenen una parada al mateix carrer Andana. D’aquesta manera, es donarà compliment a una moció aprovada fa uns mesos en el ple municipal. 

Top