Al contingut principal

Detall notícia

  • Façana d'un dels edificis d'HPO al passeig Francesc Macià
  • Entrada a un dels edificis d'HPO al passeig Francesc Macià
  • Lliurament de pisos HPO a promocions passeig Francesc Macià
  • Perspectiva des d'un dels pisos d'HPO a Francesc Macià
  • Primera pedra a promoció Rius i Taulet
  • Primera pedra promocions a passeig Francesc Macià

27 de octubre 2016 Habitatge

L’Ajuntament lliura dues noves promocions amb 24 habitatges de protecció oficial, al passeig Francesc Macià

La xifra d’HPO construït per l’empresa municipal Promusa arriba d’aquesta manera als 1.724 pisos.


L’alcaldessa, Mercè Conesa, lliurarà aquest dissabte, 29 d’octubre, a les 12 hores, les dues promocions d’habitatge protegit (HPO) que l’Ajuntament –a través de Promusa- ha construït al passeig de Francesc Macià (números 12 i 20).

En total les dues promocions agrupen 24 habitatges en règim de venda (cada un dels edificis disposa de 12 pisos). Els dos edificis consten de planta baixa i de 4 plantes. A la planta baixa, s’hi ubicaran locals comercials. Dels 24 habitatges, 20 tindran 3 habitacions i 4 tindran 4 habitacions.

Els pisos de la promoció del número 12 tenen una superfície d’entre 72 i 77 metres quadrats juntament amb dos locals comercials de 232 metres quadrats. Pel que fa als habitatges del número 20, tenen una superfície d’entre 78 i 90 metres quadrats juntament amb tres locals comercials de 272,54 metres quadrats. Els habitatges han estat dissenyats per l’arquitecte Santi Soto i la construcció ha anat a càrrec de l’empresa Romero Gamero S.A.

Promusa ha arribat a un acord amb l’Incasòl pel qual els veïns d’aquests habitatges tenen reservada una plaça de pàrquing a l’edifici annex, ja que la configuració del solar original no ha permès fer trasters ni places de pàrquing en les dues promocions.

Els dos edificis completen el front de façana del passeig de Francesc Macià.

El PAM i el Pla Estratègic de l’Habitatge

L’aposta per construir més habitatge social és una de les línies estratègiques incloses dins del Pla d’Actuació de Mandat (PAM). Concretament, forma part dels àmbits d’actuació ‘progrés social’ i ‘entorn urbà’. 

Així mateix, el Pla Estratègic de l’Habitatge (2015-19) també inclou la construcció de més habitatge protegit. En aquest sentit, aquest Pla manté clarament l’aposta per vincular les polítiques d’habitatge a les demandes i necessitats socials.  

Habitatge protegit: 1.724 pisos lliurats 

L’Ajuntament va crear l’any 1988 l’empresa pública Promusa amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge als ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat. Fins l’actualitat ha construït al municipi un total de 1.724 pisos de protecció oficial de venda, de lloguer general, de lloguer per a la gent gran i de lloguer per a joves.

En aquests moments està promovent la construcció de 50 nous habitatges de protecció oficial: 39 a l’avinguda Rius i Taulet (en règim de lloguer per a la gent gran) i 11 a la Floresta (en règim de masoveria urbana).

D’altra banda, el passat mes de juny Promusa va fer un sorteig per establir l’ordre d’adjudicació del Registre de sol·licitants d’un Habitatge de Protecció Oficial (HPO) en la modalitat de lloguer general.

Top