Al contingut principal

Detall notícia

  • Visita al rehanilitat pont que uneix el camí de Can Gatxet amb l'avinguda del Carril
  • Instal·lació d'enllumenat públic a l’avinguda Generalitat
  • Visita de l'alcaldessa al nou tram de carril bici a l’avinguda Alcalde Barnils

01 de setembre 2017 Territori

L’Ajuntament ha invertit aquest estiu 1,6 milions d’euros en més d’una vintena d’actuacions de millora a la ciutat

Bona part de les inversions s’han destinat a fomentar la mobilitat sostenible i un entorn urbà de qualitat.


L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha visitat aquest matí algunes de les obres de millora que l’Ajuntament ha anat executant aquest estiu. Conesa ha explicat que l’objectiu d’aquestes actuacions és seguir impulsant un entorn de qualitat a Sant Cugat i potenciar el benestar de la ciutadania” i ha remarcat que s’han centrat en quatre eixos estratègics de ciutat com són “fomentar la mobilitat sostenible i un entorn urbà de qualitat, impulsar camins escolars segurs, seguir millorant els barris i revaloritzar el Monestir”.  

L’alcaldessa ha estat acompanyada per la tinent d’alcalde d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira; la tinenta d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny; i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet. 

En total aquest estiu han estat en marxa a la ciutat més d’una vintena d’obres amb una inversió d’1,6 milions d’euros. Destaquen, per exemple, les obres per integrar el carrer de la Creu a la xarxa de carrers de vianants del centre. Uns treballs que s’acabaran a finals de setembre i que reforçaran la connexió de l’eix que comença a la plaça de Lluís Millet amb el barri del Monestir – Sant Francesc. D’altra banda, també cal destacar les obres per instal·lar enllumenat públic a l’avinguda Generalitat, que formen part d’un projecte de millora del PAE de can Sant Joan que continuarà aquesta tardor amb la construcció de tres nous aparcaments i més carrils bici.

Precisament aquest estiu s’ha fet un esforç important en la creació de nous trams de carril bici, com el que uneix Coll Favà amb l’avinguda Alcalde Barnils, que ja està en funcionament. La voluntat és facilitar la mobilitat sostenible cap als centres d’activitat empresarial i cap als centres escolars. Es tracta, a més, de projectes demandats i proposats per la ciutadania en el marc dels pressupostos participatius de la ciutat.

Pel que fa als camins escolars, s’han fet ampliacions i millora de les voreres en els carrers que toquen a les escoles com La Floresta, Ciutat d’Alba i Collserola. D’aquesta manera, es volen garantir uns camins escolars més segurs i còmodes per als infants.

Durant els mesos d’estiu també s’ha aprofitat que baixa l’activitat per potenciar l’actuació als barris amb obres com la rehabilitació del pont per a vianants i ciclistes que uneix el Camí de Can Gatxet amb l’avinguda del Carril per sobre de la via dels FGC, la urbanització del carrer Planeta de la Floresta, o la segona fase de les obres del carrer de Sant Francesc d’Assís, a Les Planes.

Potenciar el Monestir

D’altra banda, aquest mes d’agost ha començat una primera fase de les obres de consolidació del Monestir, que s’allargaran durant els propers anys per reparar els elements malmesos del conjunt arquitectònic i garantir-ne així la seva preservació i projecció.

A més, s’han dut a terme altres obres com la millora de la plaça del Coll o diversos projectes sorgits dels pressupostos participatius o de les partides de lliure disposició dels barris, com circuïts de salut en diferents punts del municipi, l’inici de l’arranjament i millora de les vores de Collserola o la millora d’algunes cruïlles regulades per semàfors per fer-les més segures per a les persones invidents.

Top