Al contingut principal

Detall notícia

  • L'asta on onejava l'estelada a la plaça Octavià
  • L'asta  on onejava l'estelada a la plaça Octavià
  • Lliurament per part de l'ANC de l'estelada a l'alcaldessa Mercè Conesa, el setembre de 2014

26 de gener 2017 Ajuntament

L’Ajuntament condemna l’atac a l’estelada a la plaça d’Octavià i rebutja qualsevol atemptat a la llibertat d’expressió

El consistori ha rebut aquest migdia, de manera oficial, la sentència que obliga a retirar-la i dóna 10 dies per al seu compliment.


Davant dels actes vandàlics que han tingut lloc aquesta matinada a la plaça d’Octavià, en què uns desconeguts han desmuntat el pal on estava hissada l’estelada, el govern municipal fa públiques les següents consideracions:

  1. L’Ajuntament condemna aquests fets i referma el seu compromís per no tolerar cap tipus de violència. Lamenta que actes vandàlics com aquests, atemptin contra la llibertat d’expressió i la convivència a la ciutat de Sant Cugat.
  2. La Policia Local ja ha posat en marxa una investigació per identificar l’autor o els autors de l’atac. Paral·lelament l’Ajuntament presentarà una denúncia.
  3. L’Ajuntament reconstruirà o substituirà el pal tan aviat com sigui possible. Aquesta tasca s’allargarà durant uns quants dies.
  4. L’Ajuntament un cop reconstruït o substituït el pal valorarà si restitueix l’estelada tenint en compte la resolució judicial rebuda aquest matí en què s’obliga al consistori a retirar la bandera de manera provisional en un termini de 10 dies. En aquests moments l’Ajuntament estudia la resolució i en els propers dies en farà una valoració.
  5. La resolució judicial obliga a complir una sentència d’un jutjat de primera instància de manera cautelar. La sentència està recorreguda per l’Ajuntament al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que encara no s’ha pronunciat.
Top