Al contingut principal

Detall notícia

  • Àrea de joc infantil a la plaça Lluís Millet
  • Estació de Rodalies Sant Cugat

21 de febrer 2017 Ple municipal

L’Ajuntament acorda millorar la seguretat de les àrees de joc infantil amb la instal·lació de paviment de cautxú

La integració a la zona 1 de l’ATM i l’adhesió al Pacte nacional pel referèndum, entre les cinc mocions més aprovades al ple.


El ple municipal de febrer celebrat aquest dilluns ha aprovat una moció institucional que acorda millorar les àrees de joc infantil, sempre que sigui possible, amb la introducció de terra de cautxú, que és més segura per al joc de la mainada.

Actualment, la normativa especifica quins són els materials que poden ser usats com a paviment de seguretat en les àrees de joc infantil –com el cautxú, el sauló i la sorra– d’acord amb la zona i l’alçada de la caiguda de l’element de joc. L’Ajuntament instal·larà el cautxú, si tècnicament és el més recomanable, en les àrees de joc infantil de nova creació.

Altres mocions aprovades

L’Ajuntament elaborarà un projecte als baixos del Centre Social i Sanitari de la Floresta. Amb els vots favorables de CDC i PSC; les abstencions del PP i del regidor no adscrit; i el vot en contra de la resta de grups; l’Ajuntament ha aprovat una moció per habilitar un projecte de tancament i habilitació dels baixos del Centre Social i Sanitari de la Floresta.

Integrar Sant Cugat a la zona 1 de l’ATM. El Ple municipal ha expressat la voluntat que Sant Cugat s’integri a l’àrea 1 de l’Autoritat del Transport Metropolità. D’aquesta manera, el consistori aposta per continuar treballant amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb qui ja està negociant, per fer que Sant Cugat deixi de pertànyer a la zona 2 del sistema tarifari integrat. La moció s’ha aprovat amb els vots favorables de CDC, PSC, ERC i PP; l’abstenció de la CUP; i el vot en contra d’ICV-EA i del regidor no adscrit.

Adhesió al Pacte nacional pel referèndum. L’Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat adherir-se al Pacte nacional pel referèndum amb els vots favorables de tots els grups municipals, excepte el PSC que s’ha abstingut i el PP que hi ha votat en contra. C’s no ha participat a la votació. D’aquesta manera, el consistori de Sant Cugat expressa el seu suport al manifest del 23 de gener del comitè executiu del Pacte nacional pel dret a decidir.

Protecció de les persones en situació de vulnerabilitat. El ple ha aprovat –amb el vot a favor de tots els grups excepte el PP, que s’ha abstingut, i el vot en contra d’ICV-EA i CUP- una moció per a la protecció de les persones en situació de vulnerabilitat en col·laboració amb la Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès FAIV i la xarxa Proposa.

Beques i ajudes a l’estudi. El ple ha aprovat –amb el vot a favor de tots els grups excepte el PP, que hi ha votat en contra (en el punt 2 de l’acord C’s s’ha abstingut)- una moció per exigir al Ministeri d’Educació el pagament immediat de les beques i ajudes a l’estudi als estudiants catalans. La moció també reclama el traspàs d’aquesta competència a la Generalitat de Catalunya.

 

Top