Al contingut principal

Detall notícia

  • La tinent d'alcalde Carmela Fortuny durant la visita a la Casa Aymat
  • La tinent d'alcalde Carmela Fortuny durant la visita a la Casa Aymat, davant d'un antic teler
  • La tinent d'alcalde Carmela Fortuny durant la visita a la Casa Aymat

23 de febrer 2017 Cultura

La Casa Aymat es transforma per convertir-se en la fàbrica de creació i formació de Sant Cugat

L’equipament acull, a més de la permanent del tapís contemporani, la formació no reglada que fins ara s’impartia a l’Escola d’Art i disseny.


La tinent d’alcalde de Cultura, Carmela Fortuny ha visitat aquest matí la remodelació d’espais de la Casa Aymat, antiga fàbrica de catifes i tapissos i que en els darrers anys ha acollit el Museu del Tapís Comtemporani.

La història de la Casa Aymat, com a motor imprescindible per al desenvolupament econòmic de Sant Cugat i com a centre neuràlgic de l’Escola Catalana del Tapís, un dels corrents artístics més innovadors de la segona meitat del segle XX, fa que sigui l’espai idoni per acollir un centre de creació i formació per a arts com l’escultura, el gravat i la ceràmica, entre d’altres, que fins ara es feien a l’Escola d’Art i Disseny. Amb el canvi d’ubicació a la Casa Aymat, aquests cursos formaran part de l’oferta formativa de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents i la seva extensió passarà d’anual a trimestral. S’hi afegeixen, a més, cursos específics que tenen a veure amb la tècnica del tapís i la seva tradició.

Per a Carmela Fortuny “aquest canvi és només un embrió del què volem que passi a la Casa Aymat en un futur. Volem que es recuperi l’efervescència creativa que tenia l’espai i que s’acabi convertint en l’epicentre de noves idees, barreja de projectes i disciplines i seu d’iniciatives col·lectives i culturals innovadores de Sant Cugat”.

Un nou impuls al tapís contemporani

La tradició tèxtil del tapís és única a Sant Cugat i es vol donar un nou impuls a aquest patrimoni local singular. La Casa Aymat seguirà acollint l’exposició permanent del Museu del Tapís mentre durin les obres d’adequació de Can Quitèria, que segueixen a bon ritme i que podran acollir tot el que té a veure amb aquesta tradició tèxtil properament.

D’aquesta manera, els equipaments culturals de la ciutat quedaran connectats i redefinits en la promoció de les arts al centre de Sant Cugat:

  • Casa Aymat, fàbrica de creació i formació
  • Centre d’Art Maristany, centre de promoció de l’art contemporani més actual
  • Can Quitèria, centre per a l’estudi, foment i difusió de l’art tèxtil
  • Monestir de Sant Cugat, espai per a l’estudi i difusió del patrimoni cultural local, especial el que té a veure amb el monument.
Top