Al contingut principal

Detall notícia

  • Presentació del projecte d'un nou ascensor a l'estació de La Floresta dels FGC
  • Presentació del projecte d'un nou ascensor a l'estació de La Floresta dels FGC
  • L'alcaldessa ha visitat l'estació de la Floresta dels FGC
  • L'andana sentit Barcelona a l'estació de La Floresta dels FGC
  • Estació de La Floresta dels FGC amb simulació del segon ascensor, a l'andana sentit Barcelona

07 de febrer 2017 Mobilitat

FGC i Ajuntament milloraran l’accessibilitat a l’estació de La Floresta amb un segon ascensor

Situat al costat de l’edifici de l’estació, a l’andana sentit Barcelona, podria entrar en funcionament d’aquí un any.


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) instal·larà un nou ascensor a l’estació de La Floresta de la línia Barcelona-Vallès. Actualment l’estació de La Floresta ja disposa d’un ascensor a l’andana sentit Vallès i l’altra andana disposa d’una entrada a peu de carrer. Tot i això, amb aquest nou ascensor es millorarà l’accessibilitat dels veïns que vulguin anar en sentit Barcelona des de la plaça de Josep Playà. 

FGC i Ajuntament de Sant Cugat han treballat conjuntament per fer possible aquesta actuació, que millorarà l’accessibilitat especialment per persones amb mobilitat reduïda. Es portava temps treballant i buscant una solució per fer aquesta millora, i d’entre les diferents opcions valorades finalment s’ha concretat la construcció d’un nou ascensor.

La previsió és que les obres, a càrrec de FGC, tinguin una durada de 12 mesos amb un pressupost de 350.000 €. FGC i l’Ajuntament de Sant Cugat han acordat que el manteniment i conservació del nou ascensor anirà a càrrec del consistori.

Presentació del projecte a la pròpia estació

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha visitat aquest migdia l’estació de la Floresta i s’ha felicitat per la instal·lació “d’un ascensor molt necessari” per millorar l’accessibilitat en aquest punt neuràlgic del barri.

Conesa també ha explicat que l’Ajuntament fa mesos va demanar a FGC la instal·lació d’aquest ascensor i, tot i que en un principi no estava previst perquè l’estació ja és accessible, finalment s’ha acordat tirar-lo endavant. Per aquest motiu ha agraït que FGC assumeixi el cost d’aquesta actuació. “Pensem que li pertocava assumir-la FGC”, ha detallat Conesa, “i a l’Ajuntament fer-ne el manteniment”.

D’altra banda, el president de FGC, Enric Ticó,  ha destacat que “FGC és una de les empreses de transport ferroviari amb els millors índex d’accessibilitat del món”. Ticó ha remarcat també que l’estació de la Floresta ja estava adaptada però que “s’ha analitzat el fet diferencial de la Floresta” per tal de prendre la decisió de construir un nou ascensor.

 

 

Top