Al contingut principal

Detall notícia

 • Unanimitat del ple per reconèixer la figura del pintor Rudolf Häsler
 • Familiars de Rudolf Häsler, aplaudint el reconeixement del ple municipal al pintor suïs
 • Intervenció de l'alcaldessa Mercè Conesa al plenari municipal
 • El portaveu del PSC, Pere Soler, estrenant la condició de 6è tinent d'alcalde al Ple municipal

24 de gener 2017 Ple municipal

El ple demana un ràpid i correcte compliment de la sentència que anul·la les clàusules sòl hipotecàries

Entre les nou mocions aprovades al plenari de gener, l’adhesió a la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’ i la petició per instal·lar velocitat variable a la C-16 i l’AP-7.


El ple municipal del mes de gener ha aprovat una moció institucional per demanar als governs de l’Estat i de la Generalitat que s’instauri la velocitat variable a les autopistes C-16 i AP-7. Amb aquesta mesura es vol que es millori la qualitat de l’aire, reduint les emissions de gasos contaminants. Per això el ple demanat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que elabori conjuntament amb l’Ajuntament una diagnosi de les principals causes d’emissions contaminants de l’aire a Sant Cugat i es trametin els resultats d’aquest estudi al Consell de Mobilitat.

Vuit mocions més aprovades

 1. Celeritat en el retorn de les clàusules sòl

El ple de l’ajuntament ha aprovat una moció –amb els vots a favor de CDC, CUP, ERC, PSC, ICV i el regidor no adscrit; el vot en contra del PP; i l’abstenció de C’s- en què es demana el correcte compliment de la sentència que anul·la les clàusules sòl hipotecàries. En aquest sentit, Sant Cugat treballarà perquè es compleixi la sentència.

 1. Suport a la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’

El consistori ha aprovat –per unanimitat, excepte en el punt 1 que ha tingut el vot en contra del PP- una moció de suport a la campanya “casa nostra, casa vostra”. El text referma la voluntat de Sant Cugat d’oferir acollida i protecció, adaptant els plans d’acollida municipal a les necessitats especials de les persones sol·licitants d’asil per garantir la seva vida en família i la seva integració.

 1. Reconeixement a l’artista Rudolf Häsler

Coincidint amb el 90è aniversari del naixement del pintor Rudolf Häsler, el ple l’ha homenatjat i s’ha compromès ha dissenyar un programa d’actes aquest mateix any relacionats amb la figura de l’artista, la seva trajectòria i vinculació amb Sant Cugat. A més també s’ha proposat a la comissió de nomenclàtor, quan sigui oportú, la cerca d’un espai a la via pública de la ciutat en la seva memòria. La moció s’ha aprovat per unanimitat.

 1.  Evitar quedar fora de la targeta verda de l’AMB

El pel municipal ha aprovat per unanimitat una moció en què reclama a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que en cas d’implantar la targeta verda metropolitana, Sant Cugat no en quedi al marge. Amb el text es vol evitar que es discriminin els municipis que pertanyen a l’AMB fora de la zona 1 de la tarificació integrada.

 1. Vetllar pels animals implicats en violència masclista

El ple municipal ha aprovat una moció –amb els vot a favor de tots els grups, excepte ICV, CUP i PP que s’han abstingut- que demana que la Comissió de Maltractament i violència de gènere de Sant Cugat, estudiï com procedir quan hi hagi involucrats animals domèstics en casos de violència masclista. A banda es reclama al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que estudiï la possibilitat i la conveniència de permetre l’entrada d’animals de companyia a les llars d’acollida per a dones víctimes de violència masclista.

 1. Elaborar un Pla estratègic de subvencions

El consistori ha aprovat per unanimitat iniciar un procés de participació intern amb tots els àmbits de gestió de l’Ajuntament i la intervenció municipal, per acabar de treballar la proposta general del pla estratègic de subvencions.

 1. Màquines expenedores de relats curts

El ple ha aprovat –amb el vot a favor de tots els grups excepte ICV i ERC, que s’han abstingut- estudiar la possibilitat d’instal·lar màquines expenedores de relats curts, coneguts “Short Edition”.

 1. Homenatjar les víctimes del terrorisme

S’ha aprovat una moció -amb els vots a favor de tots els grups, excepte ICV, ERC i CUP, que s’han abstingut- per commemorar cada 11 de març amb un acte institucional el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme..

Top