Al contingut principal

Detall notícia

  • Exterior del Teatre-Auditori
  • Casal Mirasol
  • Casal Torreblanca

01 de febrer 2017 Medi ambient

Arriba aquest febrer a Sant Cugat la segona Marató d’estalvi energètic contra la pobresa energètica

Els diners que s’estalviïn en les factures ambientals de deu equipaments municipals gràcies a diferents mesures es destinaran a domicilis en risc.


Durant tot el febrer l’Ajuntament se suma a la segona Marató d’estalvi energètic, una iniciativa que pretén reduir la factura ambiental per destinar els diners estalviats a lluitar contra la pobresa energètica. Per segon any, Sant Cugat hi participa prenent mesures d’estalvi en deu edificis municipals. Enguany, el nombre d’ajuntaments que participen en aquesta iniciativa ha passat de quatre a dotze.

Aquesta Marató, nascuda l’any passat, és més que una iniciativa d’estalvi energètic. Els diners que s’estalviïn enguany serviran per fer reformes de manteniment en domicilis de persones amb vulnerabilitat social i que tinguin risc de patir pobresa energètica. El pla inclou reformes com arreglar dipòsits d’aigua dels lavabos, canviar escalfadors d’aigua, aïllar finestres, entre d’altres.

La iniciativa va més enllà i pretén conscienciar els treballadors i usuaris dels equipaments municipals sobre l’ús i el consum de l’energia i promoure les bones pràctiques per estalviar electricitat, gas i aigua. En aquest sentit, es duran a terme accions per disminuir el consum elèctric o ajustar la climatització.

Els deu equipaments de Sant Cugat participants en la segona Marató d’estalvi energètic contra la pobresa energètica són: Casa Mònaco, Escola Pins del Vallès, Conservatori-Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, Casal de Mira-sol, Casal Torreblanca, Escola Pi d’en Xandri, Escola Turó de Can Mates, Pavelló de Valldoreix, ZEM Jaume Tubau i Teatre-Auditori.

Una iniciativa que creix

Aquesta serà la segona edició de la Marató d’estalvi energètic contra la pobresa energètica, que enguany creix en nombre d’ajuntaments adherits. A banda dels quatre que ja hi van participar en l’edició del 2016 (Sant Cugat, el Prat de Llobregat, Sant Boi del Llobregat i Granollers), aquest any s’hi sumen vuit corporacions municipals més: Badalona, Esplugues de Llobregat, Malgrat de Mar, Manresa, Mataró, Pineda de Mar, Terrassa i Vilanova i la Geltrú.

Les xifres de la 2a Marató

Entre els 12 municipis sumen 62 equipaments participants, implicant més de 2.000 treballadors, 10.000 alumnes i 100.000 usuaris que col·laboraran duent a terme diferents accions com: reducció d’hores de climatització, tancament de lluminàries, aturades parcials d’ascensors i de compressors, reducció de la freqüència de neteja de filtres, avançament del tancament de pistes, entre d’altres. La majoria de les accions han estat a proposta dels propis treballadors dels equipaments, a qui s’ha explicat el projecte i el destí dels diners estalviats.

Amb l’objectiu del 10% d’estalvi energètic es pretén aconseguir reduir en més de 300.000 kWh els consums d’electricitat i gas i en més de 1.500 m3 el consum d’aigua dels 62 equipaments participants.

Top