Al contingut principal

Detall avís

  • Renovació de l'arbrat de la rambla del Celler
  • Cartell de la restauració paisatgística de la rambla del Celler
  • Plànol del tram inclòs a la fase 1 de renovació de l'arbrat de la rambla del Celler

febr.20

març24

Dilluns 20 de febrer, 2017

Renovació d’arbrat de rambla del Celler

Del 20 de febrer al 24 de març es desenvoluparà la primera fase per renovar l’arbrat de la rambla del Celler. Durant aquesta actuació, al tram central de la rambla entre la plaça del Celler i el carrer Montserrat, es retiraran 35 pollancres i s’arrabassaran 47 soques d’arbrat ja tallat. A continuació, entre el 6 i el 10 de març, es plantaran 83 nous arbres, majoritàriament til·lers i algunes koelreutèries .

La substitució dels pollancres de la rambla del Celler és a causa del seu estat, ja molt envellits. Les dues espècies que s’hi troben, pollancres de fulla perera i pollancre gavatx, van ser plantades l’any 1995, quan es va cobrir la riera que passa per sota. Aquests arbres tenen un ràpid creixement, però el seu cicle vital és curt (als 15-20 anys comencen a envellir). Els que ara es plantaran són espècies nobles més duradores i variades.

Durant aquest primera fase també es renovarà el sistema de reg i es ressembraran els parterres afectats. La segona fase, per substituir l’arbrat al tram central de la rambla des del carrer Montserrat fins al seu final, començarà la tardor de 2017.

Top