Al contingut principal

Festival de poesia

  • Inauguració del 16è Festival nacional de poesia a Sant Cugat
  • Espectacle inaugural del 16è Festival nacional de poesia a Sant Cugat
  • Presentació de la programació del 16è Festival nacional de poesia a Sant Cugat

Sant Cugat promou des de l’any 2001 una setmana dedicada a la poesia, amb activitats diverses al seu entorn que s’allarguen durant tot el trimestre, és el Festival de Poesia de Sant Cugat. L’objectiu d’aquesta iniciativa és consolidar una plataforma de promoció del gènere i de la creació poètica, promoure la relació entre els creadors, donar a conèixer el panorama líric del moment i consolidar el públic lector de poesia.

Aquesta iniciativa, que des de 2007 es porta a terme a la tardor, està formada per activitats molt diverses com exposicions, recitals poètics a les llibreries, espectacles de música i poesia a les llibreries i a les galeries, tallers de poesia a les Biblioteques, poesia al carrer, after hours poètics, i poesia per a infants.

El 2014 el Festival, organitzat per l'Ajuntament, a través del Teatre-Auditori Sant Cugat, juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes, passa a ser el Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat, dotant-lo d’un prestigi i passant a ser el festival poètic de referència al país.

Convocatòria per a la producció de la Nit de Poesia del Festival 2017

La 17a edició del Festival de Poesia es celebrarà del 15 al 22 d'octubre de 2017. En el seu marc, el dijous 19 tindrà lloc al Teatre-Auditori la Nit de Poesia. Per tercera vegada, Ajuntament de Sant Cugat i Institució de les Lletres Catalanes han obert l’organització de la vetllada més rellevant del Festival a poetes i gestors culturals amb la convocatòria d'un concurs públic. El termini per a la presentació de propostes va finalitzar el 3 d’abril i el veredicte final es farà públic abans del 7 de maig de 2017.

Top