Al contingut principal

Detall notícia

  • Lliurament des diners recaptats a través del Teaming a Proactiva Open Arms
  • Coneixes el Teaming?

25 de abril 2016 Ajuntament

Els treballadors de l’Ajuntament decideixen destinar els diners del Teaming als refugiats a l’illa de Lesbos

El responsable de Proactiva Open Arms i Català de l’Any, Òscar Camps, ha recollit el xec valorat en 4.436 euros.


La tinent d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, va entregar divendres al migdia a la sala de plens, el xec valorat en 4.436 € que el projecte Teaming dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament han destinat enguany a l’entitat Proactiva Open Arms. En nom de l’entitat ha recollit el premi el fundador de l’ONG  i premi Català de l’Any 2016, Òscar Camps.

El projecte Teaming dels treballadors de l’Ajuntament de Sant Cugat va iniciar-se el mes d’abril del 2014 amb l’aportació d’1 € mensual, de la nòmina de cada col·laborador de l’Ajuntament, que es destina a causes socials. Enguany els treballadors han aconseguit recaptar 2.218 € i per primera vegada l’Ajuntament ha doblat l’import fins a arribar als 4.436 €. El consistori santcugatenc s’ha compromès a doblar cada any la quantitat que sumin els treballadors per donar suport a la iniciativa.

La tinent d’alcalde Susanna Pellicer ha explicat que “gràcies a la iniciativa dels treballadors, l’Ajuntament ha decidit implicar-se del tot amb la causa i ho farà cada any doblant la quantitat de diners que recullin els treballadors”.

Per la seva banda el responsable de l’ONG, Òscar Camps, ha agraït el gest als treballadors de l’Ajuntament de Sant Cugat i els ha explicat que “és la primera vegada que un ajuntament ens dóna suport d’aquesta manera, gràcies per contribuir amb aquesta ajuda a la tasca que fem”.  Camps ha assegurat que sense el suport de molta gent voluntària els seria impossible seguir amb la tasca de l’ONG i ha denunciat que “els líders dels països no estan actuant davant de la crisi dels refugiats, sembla que les úniques administracions que comencen a reaccionar són els ajuntaments, però quan vas més amunt veus que ningú fa res”.

Proactiva Open Arms

Proactiva Open Arms és l’única ONG espanyola que treballa a Lesbos, l’illa grega més fronterera amb Turquia, per auxiliar al mar totes aquelles persones que fugen de les seves guerres. L’entitat va ser creada al setembre per donar resposta a la crisi europea dels refugiats i compta amb un equip de socorristes professionals. El passat gener el programa de TV3 ‘Sense Ficció’ va emetre el documental ‘To Kyma. Rescat al mar Egeu’ on se segueix la feina del dia a dia que fan els membres de l’ONG. El fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha estat distingit amb el Premi Català de l’Any 2016.

El Projecte Teaming

Es tracta d’una proposta que van endegar treballadors de l’Ajuntament i consisteix a guardar un 1 € al mes de la nòmina de cadascú que vulgui participar i al cap d’un any destinar el total recaptat a una causa social triada entre els i les participants. Actualment, 1.000 empreses de 40 països diferents ja fan Teaming i plegades, recapten 200.000 euros al mes. Podeu trobar més informació a teaming-sant-cugat.info

Top