Al contingut principal

Detall notícia

  • Càrrega de material escolar per al camp de refugiats de Diavata
  • Material escolar per al camp de refugiats de Diavata
  • Càrrega de material escolar per al camp de refugiats de Diavata

22 de juny 2016 Cooperació

El material i mobiliari escolar recollit a les escoles de primària, a punt per al camp de refugiats de Diavata

Tot el material servirà per habilitar una escola per als 600 infants que es calcula viuen en aquest campament, a Grècia.


El material i mobiliari escolar que han recollit tots les escoles de primària de Sant Cugat per poder construir una escola al camp de refugiats de Diavata, prop de Tessalònica, s’ha carregat aquest matí al magatzem cedit per Catalonia Ceramics. El contenidor arribarà avui al Port de Barcelona i es calcula que dilluns ja podria sortir cap a Grècia.

La tinent d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, i la regidora d’Educació, Esther Salat, han participat aquest matí de la càrrega del material i s’han mostrat orgulloses de la gran quantitat de material i mobiliari escolar que han aportat tots els centres.

Pellicer i Salat han recordat que “les escoles de la ciutat fa molt temps que treballen la crisi dels refugiats i totes han volgut aportar el seu gra de sorra quan els vam proposar la idea de portar material per un camp de refugiats; és increïble tot el que han arribat a donar, hi ha pissarres, taules, pupitres, material escolar de tot tipus, cadires per als infants més petits...”. La tinent d’alcalde i la regidora han deixat clar que “Sant Cugat és una ciutat solidària i amb accions com aquestes ho reafirmem, és un orgull veure com la gent respon a les crides que tenen un ampli fons solidari”.

Al llarg de les últimes setmanes les escoles de primària de la ciutat s’han sumat a la iniciativa de les ONG Àgape i el Rebost Solidari de Cerdanyola per recaptar material per la futura escola de Diavata, que permetrà escolaritzar els prop de 600 infants d’infants que viuen al campament. Les autoritats gregues han cedit un edifici abandonat que l’ONG Àgape i l’exèrcit grec estan rehabilitant i que es convertirà en l’única escola en un camp de distribució de refugiats. Des de l’ONG el Rebost Solidari calculen que tot el material podria arribar al camp durant la primera quinzena de juliol.

Les escoles de Sant Cugat que han aportat material són: Àgora, Avenç, Catalunya, Ciutat d’Alba, Collserola, Creanova, Europa, Ferran i Clua, la Floresta, la Farga, Gerbert d’Orlach, Joan Maragall, l’Olivera, Pi d’en Xandri, El Pinar, Pins del Vallès, Pureza de Maria, Santa Isabel, Thau, Turó de Can Matas i Viaró.

Top